A Beartooth és a While She Sleeps együtt veszi be a Barba Negrát augusztusban!

Hatalmas szabadtéri mosh- és circle pitekre kéretik számítani nyugat felől, idén augusztusban. Együtt tér vissza Budapestre a Beartooth és a While She Sleeps augusztus 15-én a Barba Negrába.

Augusztus idusa a brit metalcore és az amerikai hardcore punk kedvelőinek nagy nap lesz, hiszen együtt teszi tiszteletét a Barba Negrában a While She Sleeps és a Beartooth. Előbbi már több ízben járt nálunk, legutóbb épp a Budapest Parkban, úgyhogy itt az ideje ismét egy szabadtéri „ereszd el a hajamnak”. A While She Sleeps a 2009-es énekesváltásuk óta változatlan felállásban, stabil tagja a metalcore színtérnek. 2021-ben megjelent ötödik stúdióalbumukat a Sleep Societyt tavaly egy delux kiadással is megfejelték, melyen a zenekar Deryck Whibleyvel a Sum41-ból, Rou Reynoldszal az Enter Shikariból és Simon Neillel a Biffy Clyroból is duettezik, ezzel is bizonyítva, hogy a műfajra nemcsak underground rétegzeneként kell gondolni, hiszen az a népszerűbb berkekben is megállja a helyét.

Mainstream együttműködésekből a Beartoothnál sincs hiány, a srácok nemrég a Papa Roach zenekarral készítettek egy közös dalt, mely a ’Cut The Line’ címet viseli, és január óta 2,5 milliószor pörgették le csak a Spotify hallgatói. Az ohiói ötösfogat zenéjében ugyanúgy felfedezhető a screamo, a punk, a pop-punk és a metalcore, remekül egyensúlyoznak a kemény zúzás és a fülbemászó dallamok közti vékony kötélen.  A metálosok ne essenek kétségbe, a csorda vokálos elérzékenyülések mellett lesz headbangre és moshpitre is alkalom bőven. A legutolsó, 2022-ben kiadott Beartooth album a korábban megjelent Below bővített kiadása, melyen a dalok koncerten előadott változatait is megtalálhatjuk, s így az első bálozók is valós képet kaphatnak arról, mire is számíthatnak majd az augusztus 15-i eseményen.

While She Sleeps (forrás: Livenation.hu)

Ajánló

Olvasd el ezt is