Az Aviana megújulva, új lemezzel érkezik a Dürer Kertbe 2023. április 30-án!

Aviana
Az Aviana a svéd „metálvárosból”, Göteborgból indult hódító útjára.

Első lemezük a skandináv terület egyik legsikeresebb lemezének számított, és bár a tagcserék és a pandémia picit megtörte a srácok kezdeti lendületét, tavaly megjelent új lemezükkel minden eddiginél erősebben tértek vissza. Az új anyagot pedig nálunk is bemutatják április 30-án, a Dürer Kertben.

Az Aviana 2017-ben jelentette meg Polarize címmel debütáló lemezét, amellyel egyből felhelyezték magukat a zenei térképre. A korong legnépszerűbb dala, a Solar és egy crossover ballada, a Canvas több mint 3 milliós lejátszást ért el a digitális zenelejátszó felületeken.
A zenekart a következő nagy európai metalcore bandaként kiáltották ki, turnéztak Angliában és Európában és elkísérték a japán Crystal Lake-t is koncertkörútjára előzenekarként. A sikeres koncerteknek köszönhetően a japán banda meghívta őket a saját fesztiváljukra, a tokiói True North Festivalra is. A fesztiválos fellépésük mellett lenyomták első japán turnéjukat is.

A sikeres koncertkörutak ellenére 2018-ban a zenekar és akkori énekese útjai különváltak. Az Aviana a következő időszakban csak alkalmanként lépett fel a Ghost Iris énekesének segítségével, miközben második lemezükön, az Epicenteren dolgoztak. Az album megjelenése után azonban az összes zenész kilépett a bandából és csak a frontember, Joel Holmgvist maradt.

A nagy visszatérés 2021-ben történt meg, amikor elkezdték csöpögtetni legújabb nagylemezük, a Corporation dalait. Az új számok instant sikernek számítottak és a zenekar erősebben tért vissza, mint valaha, ott folytattál, ahol abbahagyták. Az Aviana jelenleg Európa egyik legdinamikusabban növekvő metalcore bandája, akik olyan zenekarokkal turnéznak, mint az Our Hollow Our Home vagy az InVision és olyan fesztiválokon játszanak ezrek előtt, mint a Summer Breeze Open Air vagy a Brutal Assault.

A Dürer Kertben megrendezésre kerülő koncertjük igazi metalcore mini fesztivállá növi ki magát, hiszen velük tart az InVisions, az Earth Caller és a Dead Like Juliet is.

InVisions
Earth Caller
Dead Like Juliet

Az Aviana a hazai közönség számára sem ismeretlen, legutóbb 2019-ben, a The Word Alive vendégeként jártak nálunk, most pedig önálló fellépőként, a Corporation című lemezüket mutatják be nekünk április 30-án, a Dürer Kertben.

Ajánló

Olvasd el ezt is