Közös turnén érkezik a Hate és a Batushka

Batushka (4)
Sikeres észak-amerikai turnéja után ismét Európát zarándokolja végig sötét zenei miséivel Lengyelország okkult metal párosa, a Batushka és a Hate.

Budapesten március 2-án lépnek fel a Barba Negrában, a Summoner’s Circle és a Paradise in Flames kíséretében.

A Lengyelországból indult Batushka zenekar mára igazán bizarr látványossággá vált. Fellépéseik mindenkire nagy hatással vannak, hiszen nem csak egyszerű black metal koncertekről van szó, hanem igazi, színpadias „fekete liturgiáról”. Maga a cirill betűkkel is használt zenekari név (БАТЮШКА, ejtsd: bátyuska) is a keleti keresztény vallásra utal, hiszen az apát is jelentő kifejezés egyben az ortodox egyház papjainak megszólítása. A Bartłomiej Krysiuk által vezetett együttes Irmos IV című felvétele itt látható.

Batushka

A szintén lengyel Hate blackened death metal zenét szállít, amelyekben a blaszfémia keveredik ősi szláv mondák történeteivel. A több mint 30 éve alakult banda nótái élőben érvényesülnek igazán, és az elmúlt években az is kiderült, a hogy a közönség remekül fogadja a Hate és a Batushka párosát a közös turnékon. A 2021-es Rugia lemezről a Resurgence klipjét itt láthatjuk.

Hate

A lengyeleket ezúttal egy doom, death, black és progresszív metal elemeket ötvöző amerikai csapat, a Summoner’s Circle, és egy brazil black metal banda, a Paradise in Flames kíséri el Budapestre, ahol március 2-án játszanak a Barba Negra Blue Stage-en.

A Concerto Music bemutatja: European Pilgrimage 2023
március 2., csütörtök 18 óra Budapest, Barba Negra Blue Stage
Batushka, Hate, Summoner’s Circle, Paradise in Flames koncertek.
Belépő: elővételben 6900 Ft, a koncert napján 7900 Ft
Jegyek kaphatók a tixa és a jegy.rock1 oldalon.

Batushka koncert a Barba Negra Bule Stage-en, 2023. március 2.
Ajánló

Olvasd el ezt is