Totális Metal nagykoncert április 30-án a Barba Negrában!

Totális Metal
Kalapács 60+ Nagyfi 60 + Rudán 60 - 180 év, néha több!

2023. április 30-án, a Barba Negra Red Stage színpadán közös, tripla születésnapi nagy koncertet tart Kalapács József, Nagyfi László és Rudán Joe. A buli látványban és hangban is a klasszikus „gépi Gép” korszakot idézi majd meg, komoly pirotechnikával, valamint brutális hang- és fénytechnikával – azaz a legendás korszakot felelevenítő igazi heavy metal show-val – készülnek az ünnepeltek és a szervezők is.

Kalapács József ajánlója:
„A tavaly augusztusi bulinál nem mi voltunk a főkolomposok a szervezést tekintve, talán ezért sem éreztük eléggé kimagaslónak a látványt, tehát e téren hiányérzetünk maradt. Most aztán szeretnénk feleleveníteni azt az igazi tradicionális metal ünnepet, ami annak idején a Pokolgép koncerteket jellemezte. Már most készülnek azok a színpad elemek, amelyekkel szeretnénk ezt megidézni, és erre most a H-Music, és a Barba Negra összefogásával lehetőségünk is nyílik. És ne feledjük, hogy a három születésnap mellett van ám még egy jubileum, ami nem csupán a három szülinaposhoz, hanem a jelenlévő összes taghoz kapcsolódik! Mindannyiunk egykor volt zenekarának, a Pokolgép zenekarnak születése, még inkább első országos hírnevet hozó megjelenése – Ki Mit Tud? ’83 – pontosan 40 éve történt. Most tehát minden adott, hogy egy olyan irgalmatlan bulit adjunk, amely minden szempontból méltó, és úgy érzem, hogy ez ráteheti majd a koronát az eddigi pályafutásunkra.”

A Kalapács József (ének), Nagyfi László (gitár), Rudán Joe (ének), Pazdera György (basszusgitár), Tarca László (dob), és Nagy Dávid (gitár) alkotta Totális Metal formáció a Pokolgép metal himnuszait idézi fel ezen az április végi estén.

Nagyfi László gondolatai a koncerttel, és az előzményekkel kapcsolatban:
„A program összeállítását nagyrészt Joci végzi, de természetesen mi is bele-bele szólogatunk, egyelőre úgy néz ki, hogy a Rudán Joe-s korszakból is bekerül egy-két nóta a repertoárba. Ahogy már elhangzott, a tavalyi Budapest Parkos bulihoz képest óriási változások várhatóak a látványban. Ezt megelőzően pár hét múlva fellépünk Erdélyben, márciusban pedig pótoljuk az elmaradt pécsi bulit. A formáció felállása változatlan, nagyon jól érezzük magunkat együtt, Dávid is szépen beilleszkedett az öregek közé.” (nevet) 

Rudán Joe az idei buli(k) apropójáról:
„Tavaly Joci és Laci volt 60 éves, idén én töltöm be a 60-at, ezért úgy gondoltuk, hogy ezt egy közös produkcióval is megünnepeljük, továbbgondolva a tavaly augusztusi Kalapács József – 60 Total / 40 Metal nagy koncertet, és az akkor összeállt Totális Metal formáció működését. Az a buli nagyon jól sikerült, személy szerint nekem is nagyon jó volt újra együtt játszani a régi arcokkal, klassz volt ismét átélni azt az érzést, amit ezek a régi dalok adnak. Csak ott voltam én is húsz évig a Pokolgépben… (nevet) A vidéki koncertek is nagyon jól sikerültek, teltház volt mindenhol. ”

A koncert különleges vendégei hamarosan bejelentésre kerülnek.

Az esemény tiszteletére az első öt Pokolgép CD, valamint a korai Omen albumok is újra kiadásra kerülnek, limitált digipak verzióban.

2023.04.30. Barba Negra, Red Stage – Open Air
www.facebook.com/events/1082614843139215

A Kalapács / Nagyfi 60 évadzáró, a Rudán 60 évadnyitó nagy koncertre a Barba Negra és a H-Music közös rendezvényein már megszokott nagyon rajongóbarát, mondhatni pokolian jó árakon lehet jegyet vásárolni!

Jegyek: https://jegy.rock1.hu/totalis-metal_20230430

A Totális Metal – Pokolgép évek felállás és produkció ezt megelőzően február 17-én Erdélyben, Székelyudvarhelyen, valamint március 11-én Pécsen is fellép. 

Kalapács József a közeljövőről:
„Ha egy kicsit előrébb tekintünk, nem tervezünk orrvérzésig játszani, csak oda megyünk, ahol kellő méltósággal tudunk megjelenni, tehát adottak a technikai feltételek mind látványban, mind hangban. Viszont, nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy a magyar helyszínek és Erdély mellett már Felvidékről, sőt a Vajdaságból is érdeklődés van a banda iránt.”

Totális Metal FB-oldal:
www.facebook.com/totalismetalzenekar
Ajánló

Olvasd el ezt is