Új időpontra helyezték át, a 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi koncertjét!

2023. április 23.-án tartja meg az eredetileg januárra tervezett Arénás koncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar.

A szervezők a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett. Az esemény a Papp László Budapest Sportaréna, színházi konfigurációjában lesz megtartva és a megemelkedett költségek miatt egy fűtési szezonon kívüli időpontban, kedvezőbbek a lebonyolításra a feltételek.

Három évvel 35. jubileumi koncertjük után 2023. január 15-én ismét több ezer ember előtt szerettek volna zenélni a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusai. A világhírű szimfonikus zenekar azonban a szervezőkkel együtt úgy döntött, hogy 2023. április 23-ra halasztják a Papp László Budapest Sportarénában tartandó eseményt.

Az eddig megváltott jegyek természetesen az új időpontra érvényesek. A különleges koncerten Lendvai Csócsi József fő prímás fogja majd össze a zenekart. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

A hivatalosan is Hungarikumnak számító egyedülálló zenei formáció több mint ezer koncertet adott Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, és Európa számos városában. Koncertjeiken komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigány muzsika is, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva.
https://www.youtube.com/watch?v=FKLPXH7Wlbw

„Mindig gondosan figyelek a repertoár összeállításakor, hogy magyar és cigány zeneszerzők darabjai legyenek a műsoron, illetve magyaros és cigányos dallamok felhasználásával íródott külföldi zeneszerzők művei is, mint például Monti csárdása, Brahms magyar táncai vagy Sarasate cigányosan című műve.”-mondta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.
https://www.youtube.com/watch?v=ZkwyfSmzbZs

A 100 Tagú Cigányzenekar a világ legnagyobb Cigányzenekara. A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 pedig aranylemez lett.

„Kökény Attilát fiatal kora óta ismerem, édesapjával barátságban voltunk, sőt az apósa is jó barátom volt. Attila azon mai énekesek egyike, aki nagyon sokrétű, különböző műfajokban tud kiválóan előadni, legyen az magyar vagy cigánynóta, jazz, táncdal, vagy világsláger…. igazi örömzene lesz a színpadon. Ezért a különleges produkcióért is érdemes lesz eljönni a Papp László Budapest Sportarénába. Nem fogják megbánni.” -mondta Beke Farkas Nándor.
https://www.youtube.com/watch?v=hW-FbU5ric4

Kökény Attila 17 éves kora óta foglalkozik zenéléssel, 20 éve zongorán is játszik. Dalait ő maga írja. Az igazi ismertséget a Megasztár 5 hozta el neki, amibe gyermekei nevezték be: ekkor ő lett 2010 legjobb férfi hangja. 2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna TV Eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott az Életre kel című dala, melyet Szőke Nikolettával és Szakcsi Lakatos Róberttel közösen adott elő. Nős, három gyermek édesapja és két fiú nagyapja. A 2020-ban elkezdődött Álarcos Énekes című műsorban is szerepet vállalt, mint unikornis. A Sztárban sztár című zenés show-műsor hetedik évadában a zsűri tagként működött közre.

A legfontosabb színpadi látvány maga a zenekar lesz, monumentális megjelenése és hangzása, mint mindig ezúttal is emlékezetes élményt nyújt majd. A koncert igazi zenei csemege lesz a rajongók számára” -mondta Guba Gábor a Green Stage Production vezetője.

Jegyek:
https://www.eventim.hu/…/100-tagu…/event.html , valamint a Tex jegyirodáiban.Ajánló

Olvasd el ezt is