Az ír kocsmazene legjobb ausztrál csapata – a The Rumjacks újra Budapesten

Az ír zenék rajongói igazán el vannak kényeztetve idén: a The Rumjacks ugyanis ismét hazánkba látogat. Augusztus 18-án a Dürer Kert színpadát veszik birtokba minden ország ír kocsmáinak kedvenc ausztráljai!

A The Rumjacks immáron 15 éve alakult, és csak az elmúlt hét évben nyolcszor jártak Magyarországon, idén pedig dupláznak, hiszen épp fél évvel februári fellépésük után ismét ellátogatnak hozzánk – ezúttal azonban önálló koncerttel érkeznek a Dürer Kertbe.

Hogy megértsük, nem kell írnek lenni ahhoz, hogy valaki mesterfokon művelje az ír népzenét nem is kell messzire mennünk, a Paddy and the Rats remek hazai példa erre, na de hogy a szél egészen Ausztráliáig elvitte ezt a műfajt, abban már kétség kívül a folyton vándorló kalózok kampókeze van. Az ausztrál ötösfogat ráadásul a punk-rockkal is szívesen ötvözi a klasszikus stílust, hogy ezzel tegyék még egyedibbé a könnyen megjegyezhető, slágeres dalaikat.

A The Rumjacks 2021. márciusában adta ki ötödik stúdióalbumát, a Hestia-t, amely amellett, hogy megújította a zenekartagok közötti szövetséget, egyúttal új énekes-dalszerzőjük, Mike Rivkees bemutatkozása is, aki a 2020-ban távozó alapítótag, Frankie McLaughlin helyére érkezett. A friss megjelenéstől felpezsdülve a zenekar gyorsan vissza is ült a stúdióba, hogy felvegyék Brass for Gold című nyolcszámos Ep-jüket. „A Hestiára kapott elképesztő reakciók után tudtuk, hogy be kell bizonyítanunk, hogy nem viccelünk” – mondta Johnny McKelvey basszusgitáros. – „Azt hiszem, még a Covid kicsit lelassított mindenkit, minket arra késztetett, hogy keményebben dolgozzunk, több zenét rögzítsünk, tervezzünk és előre gondolkodjunk, hogy mihez is fogunk kezdeni majd, amikor vége lesz ennek az egész zűrzavarnak” – tette hozzá.

Az így létrejött EP egyértelműen azt mutatja, hogy a zenekar megtalálta új hangját, és az ausztrál srácok gondoskodni fognak róla, hogy ez a hang minél hangosabban is szóljon, és eljusson a világ minden pontjára.  A zenekar augusztus 18-ai koncertjén az új dalok mellett ugyanúgy táncolhatunk majd az olyan slágerekre is, mint az An Irish Pub Song vagy A Fistful O’Roses a Dürer Kertben.

Jegyekért irány a www.livenation.hu június 20-tól.

Ajánló

Olvasd el ezt is