Bátky Zoltán születésnapi koncert március 16-án a Barba Negrában

BZ50
Bátky Zoltán, vagy ahogy a legtöbben ismerik, BZ idén áprilisban tölti be az 50. évét, és arra a legbüszkébb, milyen zenekarokban volt lehetősége eddigi karrierje során zenélni.

Ha valaki eljut a születésnapjáig, főleg egy kerek, fél évszázados évfordulóig, ünnepre készül – de van, hogy nem annak örül, ha őt ünneplik, hanem inkább annak, ha ő maga köszönheti meg másoknak az elmúlt éveket.
Bátky Zoltán számára az ezredforduló környékén a Stonehenge hozta meg számára az ismertséget, majd a Wendigo és az After Crying további szakmai- és közönségsikereket eredményezett. Azóta pedig megannyi banda, projekt, vendégszereplés köthető a nevéhez, és több csapat tagjaként továbbra is aktívan koncertezik, dalokat ír, lemezeket készít.

Március 16-án BZ ezeket a zenekarokat, zenészeket és dalokat ünnepli, ahol három csapatban is színpadra lép a Barba Negra Blue Stage-en:

✦ A Wall Of Sleep a doom, stoner és klasszikus metal vonal képviseletében zúzza meg a közönséget, és a műsorban a jelenleg készülő új lemezről is játszanak dalokat.

Wall Of Sleep

✦ Az At Night I Fly a progresszív rock és metal színeket hozza a programba, és szintén bemutatnak új dalt a hamarosan megjelenő albumukról.

At Night I Fly

✦ Az este igazi különlegessége pedig a 13 év után, eredeti felállásban újra zenélő Wendigo – a Fonogram-díjas csapat 2011-ben visszavonult, de most ismét színpadra lép, hogy a régi dalok mellett élőben még sosem játszott szerzeményt is előkapjanak. Az este során ráadásul esélyesen felidéződnek más BZ-zenekarok dalai is.

Wendigo

2024.03.16. BZ 50 – Budapest / Barba Negra Blue Stage
eseményoldal: https://www.facebook.com/events/1107311376971842
jegyek: https://jegy.rock1.hu/bz50_wall-of-sleep_at-night-i-fly_wendigo_20240316

BZ hivatalos Facebook-oldala: https://www.facebook.com/bzmusic
BZ weboldala: https://bzmusic.rocks

Wall Of Sleep az online felületeken: https://songwhip.com/wall-of-sleep
At Night I Fly az online felületeken: https://songwhip.com/at-night-i-fly

Ajánló

Olvasd el ezt is