Már teltházas az idei Forma1-es Magyar Nagydíj

Max Verstappen - fotó: Mahunka Balázs

2022. július 29-e és 31-e között rendezik meg a Hungaroringen a 37. Formula1 Magyar Nagydíjat. A pálya megnyitása óta megszakítás nélkül megrendezték a „száguldó cirkuszt”, ami idén várhatóan újabb nézőcsúcsot dönt majd.

Gyulai Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy új, mobiltribünökkel egészítik ki a már meglévő ülő szektorokat, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel. 2019-ben hasonló volt a helyzet, vasárnapra akkor sem tudtak már plusz jegyeket értékesíteni (az egész versenyhétvégét akkor 230 ezren kísérték figyelemmel a helyszínről).

forrás: Hungaroring.hu

A tavalyi év volt az első a hibrid éra óta (2014), amikor nem a Mercedes lett a világbajnok, ami talán sokak számára vonzóbbá tette a futamok követését. Jellemzően mindig vannak hosszabb-rövidebb időszakok, amikor egy gyártó dominál a Forma1-ben. A 2000-es évek elején a Ferrari, majd ezt követően zsinórban négy világbajnoki címet zsebelt be Sebastian Vettel a RedBull Racing színeiben, és az elmúlt időszakban a Mercedes, Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel. Az idei évben visszatért a Ferrari a világbajnoki élmenők közé, ami szintén rengeteg szurkolót vonz a futamokra. Emellett Hollandiából is sok rajongóra számíthatunk, Max Verstappen friss világbajnoki címe miatt.

forrás: Hungaroring.hu

 „Ilyen még nem volt, amióta mi vezetjük a pályát, és ez a hatalmas érdeklődés is azt támasztja alá, hogy érdemes ebbe a pályába fektetni. A fejlesztés és bővítés ugyanis – amellett, hogy a szerződéshosszabbítás szempontjából is elengedhetetlen – a nézőszámra is hatással lehetne: több szurkolót tudnánk fogadni.” – mondta Gyulai Zsolt.
Aki még szeretné kedvenceit élőben megnézni, már csak a pénteki és szombati napra tud jegyet vásárolni.

További infók: https://hungaroring.hu/site/hu/versenyek/2022-formula-1-magyar-nagydij

Ajánló

Olvasd el ezt is