Misi mókus Peller Károly rendezésében

Misi mókus - fotó Mahunka Balázs
Budapesten, a RaM-Art színházban látható megújult szereposztással az ifjúsági regény színpadi változata.
Misi mókus, a különc erdőlakó története nem ismeretlen a kisiskolások körében, hiszen sok intézményben kötelező olvasmány. Tersánszky Józsi Jenő meséjéhez ezúttal Nyitrai László komponált zenét, dalszövegeit a címszerepet alakító Cseh Dávid Péter írta.

Nagy sikerrel, dupla előadással debütált Budapesten, a RaM-Art Színházban Peller Károly családi musicalje, a Misi mókus. A darab, melyet a fővárosban új szereposztásban mutattak be, ezúttal kicsit másképp szólal meg, ugyanis az alkotók Nyitrai László zeneszerző segítségével néhány dalt kibővítettek, egy-egy jelenetet pedig újraalkottak az eredetihez képest. A színpad adottságainak köszönhetően ráadásul a táncos és tömegjelenetek még látványosabbak lettek. A darab üzenete azonban változatlan: mindenki egyformán értékes, és nem szabad kiközösíteni senkit pusztán azért, mert valamiben más, mint a többiek.

Cseh Dávid Péter – Mis mókus

Peller Károly adaptációja a jelenleg is futó nagy sikerű zenés ifjúsági előadásokhoz – például A Szépség és a Szörnyeteghez, a Madagaszkárhoz vagy A dzsungel könyvéhez – hasonlóan az egész családnak kellemes kikapcsolódást és kiváló szórakozási lehetőséget kínál. Hiszen amellett, hogy fontos kérdésekről beszél a gyerekek számára is izgalmas módon, a felnőttek is megtalálhatják benne azokat a gondolatokat, amelyekkel azonosulni tudnak. Így együtt nevethetnek, vagy éppen izgulhatnak a szereplőkért kicsik és nagyok.

Tarlós Ferenc, aki az eredeti változatban Misi apukáját alakította, ezúttal Misiként is bizonyít, Cseh Dávid Péterrel váltott szereposztásban játsszák a különc erdőlakót, aki az őt ért sorozatos bántások miatt elszökik, útja során pedig különböző kalandokba keveredik.

Misi mókus a RaM-Art színházban

A mókus az örökké termő fát keresi, amelyről Szajkó néni mesélt neki, ám a megpróbáltatások során rájön, hogy nem feltétlenül jobb egy hívogató távoli vidék, mint a megszokott otthoni környezet. Szajkó néni szerepében Kékkovács Mara mellett Vágó Zsuzsival is találkozhat a közönség, aki ikerlányai születésekor egy kis időre elköszönt a színpadtól. És bár az utóbbi hónapokban a nézők egy-egy musical gálán már találkozhattak vele, előadásban most láthatták először.

Misi mókus – Misi és a papagájok

A szereplőgárda többi tagja sem ismeretlen a színházszerető nézők előtt, hiszen a Bumbát alakító Gábor Márkó, a tanítónőt játszó Siménfalvy Ágota, a több szerepben is feltűnő Horváth Dániel, Vígh Gergő, Pacskó Dorka, Oláh Béla, Becz Bernadett, vagy Braga Nikita számos budapesti és vidéki színházban megfordult már.

Misi mókus – Braga Nikita, Cseh Dávid Péter

A Misi mókus a premiert követően idén még négy alkalommal látható a RaM-Art Színházban, november 2-án, illetve december 17-én. Jegyek a jegy.hu-n válthatók, további információk pedig a www.misimokusmusical.hu oldalon érhetők el.

Jegyvásárlás a Misi mókus előadásaira itt

Szöveg: Vass Antónia
Fotók: Mahunka Balázs

Misi mókus előadásképek a galériában:

Ajánló

Olvasd el ezt is