Salvador Dalí kiállítás Budapesten

Dali-kiallitas-boritokep
Utazás egy lángelme képzeletében

2023. március 24-től tekinthető meg Budapesten a Király utcai Komplexben korunk egyik legmeghatározóbb szürrealista művészének kiállítása. Salvador Dalí munkásságából több, mint 200 művet láthatunk, ami a legismertebb alkotásokat és festményeket nem tartalmazza. Így is találkozunk azonban a művész visszatérő motívumaival, szóval hiányérzetünk biztosan nem lesz.

Salvador Dalí kiállítás a Király utcai Komplexben

A kiállított műveket nem Dalí készítette saját kezűleg, hanem az ő tervei alapján létrehozott másolatok, az ő jóváhagyásával, kézjegyével ellátva. A kiállított alkotások leírásaiból kiderül hány példány készült, kapható-e kereskedelmi forgalomban, és a tervek mikor pattantak ki a fejéből. Sőt, a kiállítás utolsó állomásán még akár vásárolhatunk, ha van kedvünk és kellően vastag a pénztárcánk.

A Salvador Dalí kiállítás megvásárolható szobrainak egy része

„Salvador Dalí zsenialitását talán senkinek nem kell bemutatni. Ő a 20. század egyik legnagyobb hatású művésze, a szürrealizmus maga, aki egyszerre alapított és járatott csúcsra egy laikus érzékszervek számára is különleges művészeti irányzatot. Dalí nemcsak festő volt, hanem egy rendkívül sokrétű művész, aki a szobrászat az irodalom a mozgókép, a bútortevezés sőt az ékszerek a reklámkészítés világában is tudott maradandót alkotni. És most eljött hozzánk Budapestre, hogy mi is elmerülhessünk egy lángelme labirintusának lenyűgöző útvesztőiben.” – olvasható a kiállítás weboldalán.

Dalí kiállítás Budapesten

A kiállítás része egy virtuális szemüvegben megtehető rövid utazás, ami remekül szemlélteti azt a szürrealista világot, amit Salvador Dalí megteremtett – és ami talán az ő elképzeléseiben is élt.

Jegyek online vásárolhatóak itt, vagy személyesen a Komplex Rendezvényteremben.

További képek a Salvador Dalí kiállításról a galériánkban.

Ajánló

Olvasd el ezt is