Zártosztály – Dal- és klippremier, 10 éves születésnapi koncert, valamint előrendelhető a Hazatérek című album

Zartosztaly
A 2013-ban indult hazai hard rock supergroup Zártosztály első évtizedének megünneplésére, és ezt megkoronázandó, debütáló nagylemezének megjelenésére készül.

A Hazatérek címet kapott album pólóval, szép nyomdai 10 éves koncertbelépővel kedvezményes csomagban, vagy önállóan már előrendelhető az alábbi oldalon.


Az album első előfutáraként megérkezett a címadó dal, és a hozzá készített videoklip.


Kiss Zoltán a dalszöveg megszületéséről:
„A ‘Hazatérek’ saját élményem alapján íródott. 38 éven át laktam a szülőhelyemen, Pestszentimrén. Rengeteg emlék, barátok, (számomra) nagy események, bulik helyszínei. (nevet) Miután elköltöztem, évekig azt terveztem, hogy visszavásárolom a szülői házat és ott fogok élni. Sajnos, nem sikerült… de máig sokat eszembe jut!”

Csillag Endre ‘Csuka’ a dalról:
Szerettem volna egy egyszerű és közérthető dalt írni… olyasmit, ami mindenkihez és minden generációhoz szól. Zoli megtalálta hozzá a tökéletes témát, és szerintem nagyszerű szöveget írt rá! Persze, a lemezen lesznek keményebb és a tőlünk elvárt megszokott ‘megnyilvánulások’ is.” (nevet)

Az eleinte “csak” örömzenélésre, és főként a ‘80-as évekbeli Edda dalok hiteles előadására összeállt – Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Donászy Tibor alapította – formáció, Lázár Zsigmonddal a billentyűk mögött, idővel az egyre gyarapodó fellépések mellett saját szerzemények megírásába fogott (ennek volt kézzelfogható bizonyítéka a négy évvel ezelőtt megjelent Szétszakítva című négyszámos EP), majd a tavaly márciusi énekescserét követően, már Kiss Zoltánnal a fronton egy nagylemez elkészítése lett a cél.

Ennek élő bemutatójára november 24-én, a Barba Negrában kerül sor, ami egyben a Zártosztály 10 éves születésnapi bulija is. A koncerten vendégként fellép a zenekar előző két énekese, Sipos Péter és Schrott  Péter is.

A Zártosztály 10 éves jubileumi koncert eseményoldala itt.

Ezt megelőzően több helyszínen is lehet találkozni az akut mániákus rock and rollt művelőkkel:
09.30. Kaposvár / Hang-Ár Music Pub
10.13. Győr / Bridge Hallgatói és Oktatói Klub
10.21. Miskolc / Ady Endre Művelődési Ház

Zártosztály:
Csillag Endre “Csuka” – gitár
Mirkovics Gábor “Zserbó” – basszusgitár
Donászy Tibor “Tipcsi” – dob
Lázár Zsigmond – billentyűs hangszerek
Kiss Zoltán – ének

A zenekar facebook oldala itt érhető el.

Zártosztály az online felületeken: https://songwhip.com/zartosztaly

Ajánló

Olvasd el ezt is