Beast In Black és Gloryhammer: teltház-esélyes a power metal páros budapesti koncertje

Beast_in_Black
A power metal két nagyágyúja, a Beast In Black és a Gloryhammer összefog, és közösen járja be Európát.

A Glory and the Beast dupla headlineres turné január 20-án érkezik Budapestre.

A Beast In Black és a Gloryhammer is szerepelt a magyar fővárosban tavaly, de szerencsére nem kell sokat várni a ráadásra: 2024. január 20-án ismét a Barba Negrában játszanak, méghozzá egy közös turné keretében, a svéd Brothers Of Metal felvezetése után. A jelek szerint a közönség értékeli a power metal hősök teljesítményét és lelkesedését, hiszen minden bizonnyal már elővételben teltházas lesz a srácok fellépése.

Újévi köszöntőjében a Beast In Black köszönetet mondott rajongóinak a megélhetést érintő nehézségek ellenére sem gyengülő támogatásért, aminek köszönhetően minden korábbinál hosszabb Európa-turnén vehettek részt. Eljutottak ismét Észak-Amerikába és Japánba is, és a koncertek jó fele teltházasra sikerült. Idén a srácok az évkezdő turné után nekilátnak a negyedik nagylemeznek is. A klipek közül az ősszel érkezett a To The Last Drop Of Blood, ami meg is mutatja, hogy milyen hangulat vár ránk a koncerten:

Beast In Black: To the last drop of blood


A Gloryhammer viszont friss lemezzel, és a megszokottan erős koncepcióval tér vissza: a brit csapat „az unikornisok földjét” is megjárta az „örökkévalóságért vívott csata” során, és minderről a „legendák a galaktikus terrorörvényen túlról” című nagylemezen („Legends From Beyond The Galactic Terrorvortex”), amely 2023. május végén jelent meg. XIII. Angus McFife és a zenekar közleménye szerint e különleges utazás eredményeként minden idők legjobb power metal lemezét hozták létre, ami különböző formátumokban is elérhető. Ezek közül például a fadobozos deluxe változat, a kétlemezes vinyl és CD változat tartalmazza a teljes lemez szimfonikus hangszerelésű változatát is.

GLORYHAMMER: Keeper Of The Celestial Flame Of Abernethy


A két power metal szupercsapat közös fellépése már önmagában hatalmas durranás lesz, de azért érdemes odaérni a nyitózenekar koncertjére is: a svéd Brothers of Metal az északi mondavilág történeteit ülteti be epikus hangvételű metal himnuszokba. A 8 (!) tagú zenekar 2018-ban robbant be Prophecy Of Ragnarök lemezével, amit 2020-ban követett az Emblas Saga című lemez.

BROTHERS OF METAL – Kaunaz Dagaz


A hármas a koncertet szervező Concerto Music jelzése alapján minden bizonnyal Budapesten is telt ház előtt lép fel a Barba Negra Red Stage színpadán, az utolsó szabad jegyek még elérhetőek. A nagy érdeklődésre és dupla headliner programra reagálva a kapunyitás már 18 órakor megtörténik majd.

A Concerto Music bemutatja: Glory and the Beast Tour:
2024. január 20., szombat 18 óra – Budapest, Barba Negra Red Stage

Beast In Black, Gloryhammer, Brothers Of Metal koncertek:
Belépő: 13.900 Ft.
Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu/
https://beastinblack.com/
https://www.gloryhammer.com/
https://brothersofmetal.net/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/948939449684364

Ajánló

Olvasd el ezt is