Egy csajos este – Dáma Lárma

Dáma Lárma

Az Instant Fogas Komplexumban rendezték meg 2022. április 7-én a Dáma Lárma koncert, a Pinups és Vasmacska zenekarok felvezetésében.

A terem egész szépen megtelt, de nem álltak hering módra az emberek – fotós szempontból szerencsére, mert a képek túlnyomó része a közönségben mozogva készült. A közönség összetétele igen vegyes volt, mind a nemet, mind a kort tekintve. Abban biztos vagyok, hogy a nagyérdemű nem unatkozott, ugyanis már az első zenekar sem szokványosan hagyta el a színpadot.

A második formáció a Vasmacska volt, akik különösebb felhajtás nélkül, tökéletes összhangban letolták azt a néhány számot – szinte másodpercre pontosan 11 percet voltak színpadon.

Komolyabb átszerelés nélkül következett a Dáma Lárma produkciója, immár 5. alkalommal. Mondhatnánk azt is, hogy igazán itt indult meg az őrület. Minden dalnál más-más tagok érkeztek a színpadra, a csajok folyamatos mozgásban voltak. Szerencsére a helyszíni adottságok jók, a backstage-ben kényelmesen elfértek mind a… ha jól számoltam, 28-an! Egy biztos, azt nem lehet mondani, hogy unalomba fulladt az esti buli. Ami a zenét illeti, ebből a szempontból sem volt egysíkú a program, váltakoztak a magyar és külföldi slágerek, melyeknek közös ismertetőjegyük az volt, hogy egytől egyik a rock műfajába tartoztak. Ne gondoljunk némi csajos kultur-pop nyafogásra, ezek a lányok néhány férfi előadót is megszégyenítő lendülettel és keménységgel léptek színpadra.
Összességében remek este volt, aki szereti a nem hétköznapi koncerteket, annak csak ajánlani tudom.

Beszámoló és fotók: Mahunka Balázs

Ajánló

Olvasd el ezt is