Gotthard 2022.04.16.

Gotthard Budapest
2022. április 16. napján azonban végre, közel 10 év után újra Budapesten is színpadon köszönthettük a svájci hard-rock bandát.

Ugyanúgy, ahogy a legutóbbi és az azt megelőző koncertjüknél is a helyszín ezalkalommal is az A38 Hajó volt.

2020 tavasza óta vártuk egyre türelmetlenebbül a Gotthard zenekar újabb koncertjét, a pandémia miatt azonban 2021-es dátumra meghirdetett koncertet sem tudták megtartani. Az egész turné újabb halasztása mellett kellett döntenie a zenekarnak és a szervezőknek is.
Az előzetes hírek alapján a jegyek elfogytak, szerencsére teltházas buli ígérkezett.

Az eseménynél közzétett menetrendnek megfelelően 19:15-kor színpadra lépett a magyar Sexnuggets zenekar. Övék volt a „hálátlan” feladat, hogy bemelegítsék a közönséget, közben lehetőség szerint felkeltve az érdeklődést a saját produkciójuk iránt is.
Láthatóan a zenekar számára nem volt kellemes az előzenekar szerepének megformálása, a nóták között többször kínos csendek voltak, majd a konferálást átvevő szóló gitáros hedonista buzdításai töltötték be a közben szépen szaporodó nézőkkel megtelő hajó gyomrát. A zene, amit játszottak egyebekben egészen jónak, emészthetőnek tűnt, de a konferálást, a kommunikációt a közönséggel még tanulniuk kell.

A nézőtér többsége halk sóhajjal lélegzett fel, amikor a zenekar elköszönt, és következett az átszerelés a Gotthard koncertre.

Szinte „svájci” óramű pontossággal a meghirdetett időpontban, 20:30 magasságában lépett színpadra az este várva-várt zenekara, és bele csaptak a közel 2 órásra tervezett programjukba. A koncert valóban közel 120 percesre sikeredett.

Tekintettel arra, hogy ez a turné a 13-as számot viselő lemezük bemutató koncertje volt, jó néhány dalt meghallgathattunk az új album dalai közül is. Az új album második dalával, az Every time I die című nótával kezdtek, megalapozva ezzel a jó zenére kiéhezett, zeneértő közönség hangulatát. Harmadik dalként már a jól ismert Deep Purple nóta a Hush Gotthardos verziójára bólogattunk, és együtt „nanáztunk” Nic Maeder énekes „vezénylése” alapján. Jó néhány dalt meghallgattunk az új albumról is. A remekül összeállított setlistre tekintettel természetesen nem maradhattak el a klasszikus Gotthard slágerek sem. Azt gondoljuk senki nem volt elégedetlen a buli végén.
A zenekar láthatóan nagyon jól érezte magát a színpadon, mosolyogva tolták a nótákat, a közönség pedig lelkesen bólogatott, énekelt, együtt élt a produkcióval. A koncert közepén volt egy akusztikus blokk is, de a buli hangulata ugyanolyan forró maradt az akusztikus dalok végére is.

A hangzás szokás szerint remek volt, de sajnos a fényeket a legnagyobb jóindulattal sem mondhatjuk fotósbarátnak. Ennek is köszönhető a sok fekete-fehér fotó a galériánkban.

Remek koncert, remek dalok, remek zenekar, és remek közönség, ez mondható el röviden összefoglalva a szombat esti koncertet, melyért nagy köszönet a szervező Livesound Agencynek, a helyszínt biztosító A 38 Hajónak és természetesen a Gotthard zenekarnak és nem utolsó sorban a zeneszerető közönségnek, akik telerakták a hajót ezen az estén.
Reméljük, hogy a következő Gotthard koncertre nem kell közel 10 esztendőt várnunk majd.

Köszönet a lehetőségért a Livesoundnak!


Az este elhangzott dalok:
– Every time I die
– 10000 faces
– Hush
– Missteria
– Stay with me
– Feel what I feel
– Top of the world
– The call
– S.O.S.
– What you get
– Master of illusion
– Let it rain
– OLOS
– Sweet little
– Mountain mama
– Remember it’s me
– Starlight
– Bad news – drum solo
– Lift U up
– Heaven
– Anytime Anywhere
– Mighty quinn

Ajánló

Olvasd el ezt is