Fantasztikus koncertet adott José Carreras Budapesten!

José_Carreras_Miklosa_Erika_Budapest_
Fantasztikus Gálakoncertet adott a Budapest Arénában José Carreras.

A koncerten David Giménez vezényelt, a művészt a Budafoki Dohnányi Zenekar kísérte, Miklósa Erika pedig sztárvendégként lépett fel.

José Carreras Budapesten

Carreras nevéhez 85 milliós lemezeladás fűződik, amellyel ő minden idők egyik legsikeresebb operaénekese, aki karrierje során több mint hatvan szerepet játszott el színpadon, vagy készített róluk hangfelvételt, különösen Verdi és Puccini operáinak előadásban kimagasló.

Betegsége után már nem tudott visszatérni a rendkívül szoros opera színpadi menetrendjéhez, ehelyett új szerepet talált magának az opera népszerűsítőjeként. Ezek között a legismertebb, hogy fanatikus futballrajongóként az 1990-es olaszországi világbajnokság megnyitója alkalmából megszületett a 3 Tenor megalakításának ötlete. Barátaival, Placido Domingoval és Luciano Pavarottival egyszeri alkalomnak szánták a koncertet, de akkora sikerül volt, hogy végül további 30 alkalommal léptek fel együtt, amivel óriási lemezeladásokat is generáltak – és amelyek még a mai napig tartják a klasszikus zenei eladási rekordokat.

Az este folyamán a műfaj népszerű „slágerei” csendültek fel Carreras és Miklósa Erika tolmácsolásában, hol szólóban, hol duettként előadva azokat a közönség legnagyobb örömére. A koncert végén csupa mosolygós arcot láthattam.

Köszönjük a lehetőséget a Live Nation Magyarországnak!

Szöveg: Török Hajni, forrás: LiveNation Magyarország
Fotó: Török Hajni

További fotók:


Ajánló

Olvasd el ezt is