Formula-1 Magyar Nagydíj 2019.

Max Verstappen - Hungaroring
Idén 34. alkalommal látogatott a Hungaroringre a világ legnépszerűbb gyorsasági autós sorozata, a Forma-1.

1986 óta kihagyás nélkül láthatjuk vendégül a „száguldó cirkuszt”, és betétfutamait. Már-már megszokott módon idén is számos különlegességet tartogatott a mogyoródi futam. A szabadedzések alatt az eső borította fel némileg az erősorrendet, ami lehetőséget nyújtott a gyengébb csapatok pilótáinak is kiemelkedő helyen végezni.

Daniil Kvjat, Toro Rosso

A szabadedzés bár száraz pályán zajlott, bőven tartogatott izgalmakat. Megdőlt a valaha futott leggyorsabb kör, amit a holland Max Verstappen teljesített a RedBull Honda csapatával (1:14:572). Összehasonlításképp: a legelső Magyar Nagydíjon Ayrton Senna autózta a leggyorsabb időmérő kört: 1:29:450 ezredmásodperces idővel.

Max Verstappen - RedBull Honda

Az amerikai menedzsment számos újítást vezetett be, a korábbi konzervatívnak mondható intézkedésekkel szemben. Igyekeznek még közelebb hozni a rajongókhoz a Forma-1-et, szimulátorokkal, kerékcsere-versennyel, óriás kivetítőkkel, F1-es logókkal, melyek mellet elkészülhettek a szelfik és csoportképek, valamint egyedülálló 007-es kiállítással, ahol a James Bond filmekből jól ismert autócsodákat vehettük szemügyre.
A magyar vendéglátósok szaftos falatokkal és hűs italokkal várták az éhes-szomjas nézősereget, idén meglehetősen jól felkészülve a hatalmas tömegre. Az ízes ételektől már csak az árak voltak borsosabbak, ami Forma-1-es viszonylatban megszokottnak mondható, de egy átlagos magyar háztartás kasszáját jelentősen megcsapolja.

A futamot a Mercedessel versenyző brit Lewis Hamilton nyerte, mellyel pályafutásának hetedik győzelmét aratta a Hungaroringen, ezzel beállítva Michael Schumacher rekordját. A második helyen Max Verstappen végzett, míg a pódium legalsó fokára Sebastian Vettel (Ferrari) állhatott, aki régóta várta, hogy megkapja legújabb Herendi porcelánból készült serlegét.

Ajánló

Olvasd el ezt is