Molics Zsolt emlékkoncert

Molics_Zsolt_emlekkoncert_Barba_Negra_02
Olyan név ez a magyar rock és metal történelmében, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Molics Zsolt 18 éves fiatalemberként a Sámán énekese lett, később csatlakozott a Moby Dick, a Classica és a Seneca zenekarokhoz. Haláláig a Cool Head Clan és végül a Mamut együttesek frontembere volt. Zsolt pályafutása és élete tragikus hirtelenséggel 2021. november 30-án ért véget. Egy rendkívül karakteres énekest és jó embert veszítettünk el.

A 2022. július 24-i este a Barba Negrában róla szólt, az ő munkásságának állított emléket minden színpadon lévő zenész, és nézőtéren lévő barát, rajongó. Az egész este hangulata érezhetően visszafogottabb volt, mindamellett, mindenki remekül érezte magát a színpadon, a dalok hihetetlen energiával szóltak. Kicsit talán olyan érzés volt, mintha Zsolt végig velünk lett volna, csak már máshogy. Akárhonnan is nézzük, Zsolti 35 évnyi munkássága meghatározó a heavy metal műfajban.

Molics Zsolt emlékkoncert, minden zenész a színpadon

Ami magát a koncertet illeti, három önálló formáció lépett színpadra, a Kárpátia, a Sámán és a Moby Dick. Eredetileg a Classica zenekar is része volt a programnak, de sajnos végül nem tudtak megjelenni és játszani az estén. vasárnap este a Cool Head Clan zenekar Zsolti búcsúztatása mellett megtartotta a zenekar búcsúkoncertjét is.

Molics emlékkoncert, Szűcs „Tüdő” Attila

Ahogyan azt a fellépő zenekarok is elmondták, Zsolti örökre velünk marad a dalaival, mosolyával, remek humorával és hangjával.

Molics emlékkoncert, Sipos Péter

A Molics Zsolt emlékkoncerten feléppett zenészek:

Ángyán Tamás, Bäck Zoltán, Bankó Attila, Barbaró Attila, Csiszér Levente, Fejes Zoltán, Forgács Joe József, Forgács Róbert Roba, Gothár Ferenc, Gőbl Gábor, Hirlemann Bertalan, Hornyák Balázs, Hornyák Péter, Julek Erik, Jung Norbert, Király Zoltán, Koncz Boncza Tibor, Koós József, Kozák Péter, Lévai Hangyássy László, Lőrincz Tibor, Mezőfi József, Molnár Imre, Molnár Péter Stula, Németvölgyi Norbert, Petrás János, Ráduly Levente, Samay Balázs Samu, Sárközi Lajos, Schmiedl Balázs, Schmiedl Tamás, Sipos Péter Sipi, Szijártó Zsolt, Szűcs Tüdő Attila, Utasi András, Wéber Attila Atus.

Bővebb képgaléria a Színpad Magazin facebook oldalán.

Ajánló

Olvasd el ezt is