A tizenötödik

A tizenötödik
A tizenötödik - a Madách Színház 2022. április 22-én mutatja be új musicalét.

„Ki vagyok, mi vagyok, én döntök
vagy csak sodor az élet, kiért és miért élek? 
Küzdök és vágyom, bántok és bántanak,
öröm és bánat, a boldog lét hol marad?
Mit ad nekem a haza, és én neki mit adok?
Elvesznek mindent, de én még élni akarok!” 

Kazinczy Lajos 29 éves, a nyelvújító író Kazinczy Ferenc legkisebb fia. 1848-49-ben honvéd tiszt, egy napra a Magyar Honvédség utolsó főparancsnoka. A szerelmes, bohém, szegény és céltalan ifjúból a szabadságharc hőse lesz, aki csaták sorsát dönti el, szuronyrohamot vezet. Az aradi várban Haynau foglya lesz, ítéletre vár. A tizenhárom vértanút már kivégezték. Mi lesz az ő sorsa?

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

A műben részletek hangzanak el Petőfi Sándor, Kazinczy Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály és Tompa Mihály költeményeiből. A történet a történelmi tények mellett az írói képzelet szülte elemeket is tartalmaz.

A képek a Madách Színház fotóspróbáin készültek, az első és második szereposztáson (a két szereposztás külön galériában).
Szöveg: Madách Színház
Fotók: Török Hajni és Mahunka Balázs

További infók: https://madachszinhaz.hu/szindarab/a-tizenotodik

Ajánló

Olvasd el ezt is