Irigy Hónaljmirigy 30 éves szülinapi buli a Groupama Arénában

fotó: Török Hajni
Csordultig megtöltötte az 1990 decemberében csupán egy szilveszteri bulira alakult Irigy Hónaljmirigy csapata a Groupama Arénát 2022. június 11-én.

A fiúk korábban már megtöltötték a BS-t 1999-ben (leégett Budapest Sportcsarnok), a Kisstadiont 2001-ben, a Papp László Sportarénát többször is (legutóbb 2018-ban). A múlt szombaton a 22 ezer fő befogadására alkalmas Groupama Arénát is bevette a nyolc kan. Történt mindez annak ellenére, hogy a koncert a pandémia miatt egy teljes évet csúszott, azt eredetileg 2021. júniusára tervezték.

Az egy éves halasztásból igyekeztek profitálni, így majdnem két teljes évet készültek életük legjelentősebb koncertjére. Azt kell mondanunk, megérte. Hazai viszonylatban ismét nagyot dobtak a fiúk mind a látvány, mind a helyszín, mind a produkció, mind a hangzás terén világszínvonalút mutattak nekünk.

A szülinapi koncert nem véletlenül érdemelte ki az ország legnagyobb házibulija címet: a színpad-, fény-, hang- és videó technikát 27 kamionnyi rakományból, mintegy 420 fős háttérstáb építette fel, illetve üzemeltette 3,8 kilométernyi kábelrengeteg segítségével. A színpadtető 68 tonnányi szerkezetből állt össze, a hídszerkezet összesen 1,4 tonnát tett ki. Mintegy 120 függesztőmotor volt üzemben, a komplett építmény összes súlyterhelése pedig 1700 tonnányit tett ki. Több mint 150 hangfallal felépített hangtechnika biztosította ezen az estén a hangzást, összesen 673 intelligens lámpa „dolgozott” a grandiózus látványért a Groupama Arénában.

Rengeteget nevettünk, remekül éreztük magunkat, és gyakran el is érzékenyültünk. Feltűnt az estén Rácz Gergő és a Tankcsapda is egy-egy dal erejéig, és természetesen megidézték az elhunyt csapattagot Ambrus Zolit is hangban és képben. Különleges csavarként az általa felvételről szóló énekhang alá a gitár témát az ugyancsak gitáros fia Gábor (MITAR zenekar) játszotta a zenekarral. Megható, torokszorító percek voltak ezek mindenki számára.

Az Irigy Mirigyek fantasztikus áttekintést adtak az elmúlt 30+ év alatt megszületett paródia termésükből, kezdve az első lemezen szereplő „Halál a májra” daluktól a legújabb „Jóisten” című Valmar feat. Szikora Robi paródiáig, mely annyira friss, hogy csupán néhány nappal a jubileumi buli előtt jelent meg a zenekar YouTube csatornáján, és kevesebb mint egy hét alatt máris meghaladta az 1 milliós nézettséget.

https://www.youtube.com/watch?v=wwnnBa051Kc

Mit is mondhatnánk mást, mint azt, hogy szép volt fiúk, találkozzunk a 35 éves szülinapi koncerten is!

Az este elhangzott Mirigy paródiák:
Dance Monkey paródia
Mizu+ Wellhello mix
„Öreg” mix (Charlie, Modern Talking, Dschinghis khan, Bikini)
Bubamara (Tiszta vizet igyanak az…)
Sportmackó feat. Rácz Gergő
Scatman +Romantic paródia
Karel Gott paródia
Pápai Joci paródia
DJ MIX (Kerozin, Gangnam, Hey Baby)
Tankcsapda paródia feat. Tankcsapda zenekar
R-Go paródia Zolival, feat. Ambrus Gábor
Mulatós mix (Lagzi Lajcsi, Dupla kávé, TNT)
Szívósszemű Márta
Halott pénz paródia
No roxa paródia
Vazul néni léggitár+AC/DC Highway to Hell
Juanes paródia
Valmar paródia (Jóisten)
Sing-Sing paródia
Numera király
———————–
Majka paródiák (Belehalok+Mindenki táncol)
———————–
8 kan (Y.M.C.A.)Ajánló

Olvasd el ezt is