Bruce Dickinson, Divided – Budapest, 2024. június 1.

Bruce_Dickinson_foto_Török_Hajni
Egy szerencsés este margójára.

Végre hallhattunk élőben Dickinson szóló dalaiból egy csokornyit. Szerencsénkre a budapesti bulit a mester betegen is lenyomta, mégpedig iszonyat energiával, és hanggal. A román rajongók már nem voltak ilyen szerencsések. A hétfőre meghirdetett bulit ugyanis már lemondani kényszerült a management. Bruce nálunk betegen is mindent beleadott, és ritka jó hangulatú koncertet adott a csurig megtelt Barba Negra Red Stage-én.

Az estét a Divided nevű magyar zenekar melegítette be, akik hősiesen megküzdöttek a technika ördögével, és a szűk fél óra alatt meggyőző teljesítményükkel szórakoztatták a tisztelt nagyérdeműt.

Divided (fotó: Török Hajni)
Divided (fotó: Török Hajni)

Este 8 órakor aztán felhangzott az intro, és kezdetét vette a több, mint 90 perces lehengerlő produkció, és megérkezett a színpadra a világ egyik legjobb rock, metal frontembere, Bruce Dickinson.

Bruce Dickinson (fotó: Török Hajni)

Bruce zenekarára sem lehetett panasz az estén. Philip Näslund és Chris Declercq gitárosok kiválóan zenéltek a színpadon. Tanya O’Callaghan basszer üde mosolygós színfoltja volt az estének raszta hajával, és persze feszes játékával, Dave Moreno dobossal és Giuseppe „Mistheria” Iamperi billentyűssel együttműködve.


Ha nem olvastam volna előzetesen Dickinson betegségéről, nem mondtam volna meg az énekhangja alapján, hogy nincs rendben. Ez is igazolja hihetetlen profizmusát. Az átkötő szövegeknél, a hátra mászkálásai során megejtett orrfújásokból, és köhögésekből azért lejött, hogy nincs minden rendben nála. Ezen az estén kevesebbet beszélt, nem ugrált annyit és úgy, ahogyan azt máskor teszi.


Aki ilyen karrierrel a háta mögött, 66 évesen, betegen is ilyen teljesítményt nyújt, az csak dicséretet érdemel. Ezen az estén jól szólt a Barba Negra, a hangzásra nem lehetett panasz. A füst ezen az estén hiányzott. Mondjuk fotósként nekem nem, én örültem neki. 😊Aki kihagyta, ezt az estét az bánhatja, ugyanis nem lehet tudni, adódik-e kis hazánkban még egy esély arra, hogy szóló produkciójával újra láthassuk és hallhassuk Bruce Mestert.

Köszönet a lehetőségért a LiveNation Magyarországnak!
Szöveg és fotók: Török Hajni

További képek:


Ajánló

Olvasd el ezt is