Depeche Mode koncert Budapesten, az MVM Dome-ban

Depeche_Mode_foto_Torok_Hajni
Egy újabb varázslatos este margójára…

A 2023. július 28-ai Puskás Arénás koncert után természetesen nagy izgalommal vártam a márciusi ismétlést, melynek ezalkalommal a több, mint 21 ezer néző befogadására alkalmas MVM Dome adott otthont.

A 2024-es koncertre a jegyek már a nyári koncertet követő napokban elfogytak.

A koncert előtti hetekben akkora nyomás nehezedett a szervezőre és a jegyirodára, hogy a korlátozott látást biztosító, a színpad hátsó oldalainál lévő 300-as szektorokat is megnyitották. A jegyek természetesen oda is elfogytak.

A Deeper produkciójáról fotósként lemaradtam. Sajnos ritkán hálás feladat a bemelegítő zenekar, vagy produkció szerepét vállalni egy várva-várt banda fellépése előtt.

2024. március 26-án este 20:30-kor már szinte egy tűt sem lehetett elejteni az MVM Dome nézőterén. Nagyjából 20:45 körül aztán elindult az intró, és kezdetét vette a több, mint két órás varázslat.

Dave Gahan – Depeche Mode (fotó: Török Hajni)

Az Andy Fletchert elveszítő zenekar még mindig óriási formát mutat.

Ha lehet ilyet mondani, a zenekar, felülmúlta a nyári formáját is. A közönség pedig hálával és szeretettel hálálta meg mindezt. Nyilván a hangerőnk kicsit kisebb volt, mint a Puskás Arénában (ahogyan a férőhely okán a létszámunk is), de a lelkesedésből, szeretetből így sem volt hiánya sem a közönségnek, sem a színpadon lévő zenészeknek.

Dave és Martin ha lehet ilyet mondani, még a nyárinál is energikusabbak voltak, és továbbra is sok volt a színpadon az interakció, továbbra is szoros volt mind a két tag, mind az évek óta állandó két vendég zenészük Christian Eigner dobos és Peter Gordeno (billentyű, gitárok) között a kapocs. A tavaly indult turnén, és így Budapesten is, újra a színpad első részén, egyenrangúan megvilágítva, teljes jogú tagként tűntek fel ők is Martin és Dave mellett.

Martin Lee Gore- Depeche Mode (fotó: Török Hajni)

A nyári érzéseim újra felszínre törtek, és boldogan énekeltem, táncoltam, integettem én is a koncerten.

A zenekar a világ egyik legfanatikusabb rajongótáborával rendelkezik, így egy Depeche Mode buli hangulata sosem kérdéses. A közönség hangja szinte valamennyi dalnál jól hallható volt, de amit a zenei blokk zárásaként előadott Enjoy the silence közben hallottam, az számomra újra libabőr volt.

A hangzással nekem nem volt gondom. Jól szólt, és éppen annyira volt hangos, amennyire kellett. Igaz én ismét álló helyről néztem és hallgattam a produkciót, akárcsak az előző, Puskás Stadionban rendezett koncerten. A vizuál a nyári koncerttel azonos tartalommal jelent meg, továbbra is ízlésesnek, és ötletesnek találtam. Nem volt túlzó, és nem vonta el a figyelmet a színpadon lévő zenészekről, azt leginkább most is kiegészítette, segítette.

Dave kisugárzása, karizmája semmit nem kopott. Ikonikus mozdulataival továbbra is megőrjíti közönségét, és Ő pontosan tudja is ezt. Jelentem, a kémia továbbra is, még mindig működik a Depeche Mode és közönsége között.

Dave Gahan – Depeche Mode (fotó: Török Hajni)

Bizonyítja ezt az MVM Dome 21+ ezer fős néző létszáma, akik egy emberként táncoltak, integettek és énekeltek ezen az estén is.
Reméljük, most nem kell öt évet várnunk a következő koncertjükig.

Köszönet a lehetőségért a LiveNation Magyarországnak!

Szöveg és fotó: Török Hajni


Ajánló

Olvasd el ezt is