Hot Wheels Budapest 2024 – Monster Truck Show

Fotó: Török Hajni
Várakozással és izgalommal érkeztünk a három előadásból álló előadás sorozat első etapjára, ami szombat délelőtt kezdődött.

Az MVM Dome jó eséllyel legfiatalabb közönségét látta vendégül ezen a délelőttön, az átlagéletkor csak a kísérő szülők miatt nem zuhant 18 év alá.

Hot Wheels – Monster Trucks (fotó: Török Hajni)

Amerikai produkció lévén nem meglepő, hogy a bejárattal rögtön szemben helyezték el a merch (ajándéktárgy) vásárlásra kialakított pultokat. Emiatt a szülők nehezen tudtak tovább haladni gyermekükkel anélkül, hogy itt legalább egy zászlót, zajvédőt, pólót, baseball sapkát, vagy kis autót ne vásároljanak meg gyermeküknek. Túlzás nélkül mondhatom, több olyan gyerkőc volt, akinek ez – no meg a büfé – sokkal izgalmasabb volt, mint maga az előadás.

Következő kihívás a szülők részére a hangerő kérdésköre volt. A nagy hangerőre a szervezők külön e-mail küldéssel is felhívták a figyelmet, ennek ellenére nagyon kevesen készültek fel erre előre. Nem egy, és nem két kisgyermek és szülő fogta be a fülét, amikor felordítottak az irgalmatlan méretű kompresszorral ellátott V8-as motorok. Jó, ha mindenki tisztában van azzal, hogy minden zajterhelés egy lépés afelé, hogy maradandó halláskárosodás vagy fülcsengés alakuljon ki…

Akik voltak a 2022-es évi előadásokon is, azok azt mondták az első rész egyszerűen unalmas volt. A műsorvezetők lelkesek voltak, sajnos azonban a közönség csak részben értette, hallotta mit is beszéltek, milyen interakciókat kértek tőlük, mint nézőktől.

Ezalkalommal az első 15 perc fotózását engedélyezték csak, így sajnos nem készülhetett most változatos képanyag.

Hot Wheels – Monster Trucks (fotó: Török Hajni)

A második rész motorosokkal kezdődött. Az óriási ugratásaik egészen lenyűgöző tehetségről árulkodnak, és ez egy igazán látványos része volt a programnak. Ezután következett a legütősebb rész: a monster truck-ok freestyle bemutatója, amiben az eddig külön-külön bemutatott show elemeket gyúrták össze. Ez a rész igazán tartalmas és látványos volt, ami így a végére már nagyon kellett, mint egy happy endként és így az ember mégis jó szájízzel térhetett haza a rendezvény végén.

Az autókon lévő neonszerű színes LED megvilágítás látványosabbá tette az előadást, amit sokszor a színes környezeti fények is erősítettek, de összességében a várakozásainkhoz képest kevesebbet kaptunk most. Bízom benne, hogy a következő alkalommal megint egy élmény dúsabb, mozgalmasabb műsorral érkeznek. Mi ott leszünk!

Köszönet a lehetőségért a LiveNation Magyarországnak!

Szöveg: Mahunka Balázs és Török Hajni
Fotó: Török Hajni

További fotók:

Ajánló

Olvasd el ezt is