Michael Bublé Budapest – koncert beszámoló

Michael_Bublé_borítókép
2014 után, végre újra Budapesten énekelt Michael Bublé

Eljött végre a várva-várt este, várakozással teli szívvel, nyitott fülekkel ballagtunk az MVM Dome felé.
Az első koncertem ezen a helyszínen, vajon egy ekkora Sportcsarnokban hogyan szól majd egy Bublé koncert? Mennyien lesznek? Milyen lesz a hangzás, a látvány?
Ezekre a kérdésekre természetesen ezen a február 8-ai szerda estén mind-mind választ kaptunk.

Az MVM Dome 22.000 Fő feletti nézőszám befogadására alkalmas új komplexum. Ezen az estén a küzdőtérre is székek kerültek, úgynevezett ültetett bulin vehettek részt a koncertre látogató nézők.
A hatalmas színpadhoz egy kb. 30 méter hosszú kifutót építettek, így a küzdőtér széksorai között végig is sétálhatott a kanadai énekes, a koncert során, ahányszor csak akart. A kifutó a végén kiszélesedett egy kis színpadot formálva, amely előre vetítette, hogy a koncert során ide bizonyosan áthelyeződik majd a hangsúly.

Michael Bublé – Budapesten, MVM Dome 2023.

A színpadot függöny takarta, melyen este 8 óra után néhány perccel elindult egy 5 perces visszaszámlálás kivetítése. A nézőtér ekkorra már szépen megtelt.
Amint a visszaszámláló elérte a nullát, elindult a koncert nyitánya, és ezzel egyidejűleg a libabőr érzés is a karomon. Elkezdődött a közel 100 perces zenei élmény mind a füleink, mind a szemeink számára. A figyelmünk egy percre sem lankadhatott. Michael mindössze egy dalt adott nyugodtan ülve a közönségnek, majd bátorította őket, hogy álljanak fel, és bulizzanak, érezzék jól magukat. Sokan voltak, akik innentől állva, táncolva bulizták végig a koncertet. Aki az ülve maradás mellett döntött, nem feltétlenül látott mindent maradéktalanul, bár az állva bulizók igyekeztek a sorok szélére állni, ahol lehetett.

Michael Bublé koncert Budapest 2023.

Fantasztikus, a modern technikát kihasználó látvány és színpadtechnika vonult fel ezen az estén, tökéletes hangzással párosulva. Számomra jól szólt a koncert a küzdőtér végén, és a bal oldalon az első emeleti lelátón is, ahonnan szerencsénk volt a koncertet végig nézni, hallgatni az első három számos fotózást követően.
Profi zenekar, és egy teljes kardio edzést lenyomó, három főből álló fantasztikus vokalista csapat állt Michael mögött az este folyamán.

Michael Bublé és három vokalistája

Michael vér profi előadóként tolta végig a koncertet, közben sztorizva, beszélgetve néha szelfizve, és plakátot, rajzot dedikálva a közönség szerencsés tagjainak, vagy éppen törölközőket dobva a kiválasztott rajongóknak. Az este során többször is jelezte a nézőtéren helyet foglaló közönség számára, hogy mennyire fontosak a számára, és milyen boldogság neki, hogy most itt állhat és énekelhet. Azt nem mondom, hogy sok spontán pillanat volt a koncerten, de ennek ellenére is nagyon őszintének hatottak ezek a megnyilvánulások, és közvetlennek tűnt a főszereplő. Nem mellesleg nagyon jól és tűpontosan énekelt.

Michael Bublé Budapesten

A ráadás után, melynek első dala instrumentális dal volt, a zenekar és a vokalisták bemutatásával, elégedetten, és hiányérzet nélkül állhattunk fel a székeinkről remélve azt, hogy ahogyan Michael Bublé is mondta, ezúttal nem kell újabb 9 évet várnunk a következő találkozásig.

Köszönet a lehetőségért a LiveNation Magyarországnak!
Fotók: Mahunka Balázs

Az este során elhangzott dalok itt megtalálhatóak

További fotókért Michael Bublé budapesti koncertjéről kattints a galériára

Ajánló

Olvasd el ezt is