Pretty Woman musical – Madách Színház

Pretty Woman - fotó: Mahunka Balázs
Szeptember 15-én debütált a Madách Színház színpadán a Pretty Woman.

A Pretty Woman című musicalt Bryan Adams zeneszerző és Jim Vallance dalszövegíró írta, az azonos című, ikonikus 1990-es film forgatókönyve alapján. A történet középpontjában Vivian Ward, a szabadszellemű hollywoodi „hostess” és a gazdag üzletember, Edward Lewis között szövődő szerelem áll. A modernkori Hamupipőke-történetet mindenki ismeri, a musical azonban más szereplőket és fordulatokat is tartogat a nézőknek.

Pretty Woman – Zámbó Brigitta. Fotó: Török Hajni

A musical zenéjét Bryan Adams írta, a ’80-as ’90-es évek rockzenéjének stílusában. Az eredeti, 2018-as chicago-i bemutatón még nem csendültek fel Roy Orbison híres szerzeményének dallamai, 2019-ben azonban már igen, és így lesz ez a Madách színházi előadásban is.
A Pretty Woman musicalt 2018-ban mutatták be a Broadwayn, 2020-ban, a pandémia előtt a West End-en.

Pretty Woman – Arany Tímea, Madách Színház. Fotó: Török Hajni

Ami a magyar verziót illeti, a Madách Színház színpadán Vivian szerepében három szereposztásból is választhatunk, Arany Tímea, Gubik Petra és Zámbó Brigitta alakítja a női főszerepet. Ami pedig Edwardot illeti; Pesák Ádám és Solti Ádám testesíti meg a jómódú üzletember szerepét.
A filmhez hasonlóan a színdarab is bővelkedik a humoros és romantikus jelenetekben, ám a musical egészét tekintve a két főszereplő változása és összecsiszolódása miatt mélyebb tartalmat is felfedezhetünk. A változást felerősíti „Vivien” erőteljes átalakulása is, ami a külsőt illeti.

Gubik Petra, Pesák Ádám – Pretty Woman. Fotó: Mahunka Balázs

További információk a darabról itt
A képek a Pretty Woman musical fotóspróbáján készültek.
Fotók: Török Hajni, Mahunka Balázs

Ajánló

Olvasd el ezt is