The Subways koncert az Akvárium Klubban

The Subways_Budapest_2023
Új lemezzel tért vissza Budapestre a The Subways!

A brit trió sűrűn megfordult Magyarországon, most azonban a covid és egyéb, a zenekar körüli változások miatt jól kiéheztették a hazai közönséget.

Az elmúlt két év senkinek sem volt könnyű és ez alól a The Subways sem kivétel. A szinte tinédzser bandaként alakult triót 2020-ban családi okokra hivatkozva otthagyta Josh Morgan alapító dobos – Billy Lunn, a frontember öccse -, helyét Camille Phillips vette át. A világjárvány alatt az új dalokon való munkát Lunn mentális egészsége is nehezítette, aki nyíltan beszélt arról, hogy bipoláris zavarral diagnosztizálták és az Anonim Alkoholisták gyűlését is rendszeresen látogatja.
Az 5. album, az Uncertain Joys január 13-án jelent meg, előfutárként pedig a Black Waxon túl már több single-t is kihoztak.

YZZO – Akvárium 2023.03.27.

Este 8-kor lépett színpadra Galambos Dorina főszereplésével az YZZO zenekar, ekkor még a nézőtér meglehetősen szellős volt. Az egyedi hangulatú zenéjük jó párosítás volt a The Subways mellé – pontosabban elé, és a nagyjából 45 perces fellépésük végére kellemesen megtelt a nézőtér. Elmondásuk szerint ők is nagyon várták már az este főszereplőit.

The Subways, Billy Lunn – Akvárium 2023.03.27.

A The Subways zenekarral először a Fezen fesztiválon találkoztam, már akkor is nagyon tetszett az az előadásmód, ami jellemzi őket. Kíváncsi voltam, hogy egy ilyen családias környezetben, egy kicsinek mondható klubkoncerten változik-e valami ezzel kapcsolatban. A válasz: nem. Talán csak annyi, hogy Charlotte kisebbeket ugrált, de basszusgitárral a nyakában ez így sem kis teljesítmény. Elképesztő dinamika és lendület volt a koncerten, de egyáltalán nem hatott túlzónak vagy mesterkéltnek. Ők egyszerűen ilyenek, és ez magával ragadta a közönséget is.

The Subways, Charlotte Cooper – Akvárium
Camille Phillips – The Subways

További The Subways képek a galériában.

Ajánló

Olvasd el ezt is